De senaste åren har jag deltagit i Earth Hour. Det är en manifestation skapad av WWF som går ut på att man släcker ner i sitt hem en timme en gång om året för att visa att man vill kämpa för en bättre värld och miljö. Årets budskap från WWF är BBBB - Bilen (fossilfria transporter) Biffen (halvera köttkonsumtionen) Bostaden (förnybar energi i hemmen) och Börsen (klimatsmart pensionssparande).
 
Under fredagen hade jag och min klass en hel Earth Hour-dag dvs inga lampor på i klassrummet, elevdatorerna avstängda och vi arbetade med energi samt bra miljöval. Att ha lamporna avstängda var elevernas förslag vilket jag tyckte var kul!
 
Så när klockan slog 20.30 igår släckte jag alla lampor, stängde av tv:n, tände lite värmeljus och lade mig i soffan. Var rofyllt!
 
För mer info och bilder se wwf.se.
 
Vad har hänt annars i helgen...? I fredags kväll kom Linda förbi vid elva. Hon skulle skjutsa hem folk efter en fest så vi pratade och såg lite på tv ett par timmar. Igår hade vi svenssons-fika hos moster, sen gick jag lite ärenden innan jag gick hem för en stund i hänggungstolen ihop med en bok. På kvällen blev det lite jobbigt så tog med grannhunden för en promenad. Blev en riktig ångestpromenad...ett tillstånd som fortfarande håller i...
 
Dags för lite tv, cola och något fint nagellack.
Hoppas ni haft en bra helg!
BBBB, Earth Hour, WWF,
I söndags blev jag sprudlande glad när jag såg en glänta med blåsippor och igår när jag såg en slänt med gula tussisar! Älskar när vårblommorna kommer. Efter en kväll och natt med regn och kraftig blåst vaknade jag upp till kyla och stora snöflingor. Har varierat mellan snö och regn hela dagen. Dessutom var jag kvar på jobbet ända till halv 7 för att försöka komma ifatt lite. Känns alltså inte riktigt så sprudlande glatt idag...bläää.
 
För att muntra upp mig lite har jag därför målat naglarna med vackra Enchanted Forest från Smitten Polish och deltar i Karins Gröna Onsdag.
 
 
Verkligen ett vackert lack med ett passande namn, ser förtrollande ut. Det är holografiskt och glittrar som ni ser mycket fint i ljuset, tyvärr ingen sol (är ju hur grått som helst ute) men då glittrar det ännu mer. Det här är två lager och det täcker bra.
 
Har glömt att säga att min lillebror hade invigning på sitt gym FAST i måndags. Vi var självklart där! Jättefint gym, allt är nytt, med ett nytänk som jag gillar. Hans idé är en liten lokal som man ska kunna boka för att träna själv/i par. Man ska även kunna boka honom som PT samt så har han tänkt ha lite föreläsningar m.m. Smart!
 
Gymmet ligger i Norrköping, mellan gamla busscentralen och strömmen (mitt emot Riddarholmen).
 
Jaha så var onsdagen slut. Hoppas ni har en bra vecka så här långt!
Enchanted Forest, Smitten Polish, grön onsdag, gymmnet FAST,
Det här har minst sagt varit en händelserik helg. I fredags var jag kvar på jobbet till tre för att sedan ta en fika på cafét med mamma och Conny som fyllde år. Sen blev det handel och så hem för att äta lite innan jag gjorde mig i ordning för fest. Det var nämligen dags för 80-talsfest på Folkets Hus med Titanix och dj:n Stratos. Alex, Linda, Lina och Sanna kom till mig och vi hade lite förfest.
 
Jag har haft lite "otur" med Titanix-fester. Första gången jag gick blev jag väldigt full och Björn hällde i mig en loka för han blev orolig för mig, andra gången hånglade jag på dansgolvet och trodde ingen såg oss men tvärtom så såg alla oss (vi träffades till och från i ett halvår så i efterhand känns det ok men otroligt pinsamt då) och tredje gången blev jag superkalasfull och kräktes överallt. På jobbet trodde dem att jag denna gången skulle ta en blandning, bli superfull och hångla på dansgolvet. Inget av det hände faktiskt, inte öppet iaf :P
 
Vågade inte dricka så mycket för jag hade kanske bestämt träff med någon där. Någon jag aldrig träffat förut vilket gjorde att jag var lite försiktig eftersom han kunde ha varit en yxmördare! Blev en lyckad kväll. Mycket folk, bra musik, mycket dansande och lite spänning ;-)
 
Igår firade vi Connys födelsedag, dem bjöd på chili con carne och våfflor. Resten av dagen/kvällen sov jag eller såg på tv, hade blivit alldeles för lite sömn dygnet innan men det tog jag ifatt :D Efter lång sovmorgon blev det handel och sedan en tripp till Linda för ett tupperware-party. Nu sitter jag här i soffan och önskar att jag var ledig ett dygn till. Men såna mirakel kan nog inte ske ;)
 
Nagellackdags och sedan sovdags!
önskar er en bra vecka!
 
80-talsfest, Titanix,
Efter att ha stickat en halsduk till mig så ville Alex ha en vilket hon fick. Sedan har jag virkat. Ville testa och se om jag kunde och det kunde jag. Sydde de sista stygnen på födelsedagsfesten så att min söta lilla brorson kunde få sin nya leksak. Är faktiskt riktigt nöjd över resultatet. Så pass nöjd att jag gjorde en till och gav till Elins son Nils.
 
Bror verkar uppskatta den virkade kaninen, han tog ett rejält grepp om den och släppte inte :D
Till Nils gjorde jag en hund istället, lite mindre öron bara.
 
Beskrivningarna är från Svarta Fåret och garnet heter Tilda (hälften bomull hälften akryl) och finns i massa fina färger. Garnet är ganska tjockt, virknålen ska vara en 3a men jag virkar så hårt att jag använder en 3,5 och det blir ändå tätt och bra. Har aldrig virkat såna här beskrivningar men det har gått riktigt bra. Roligt!
 
 
 
Svarta Fåret, Tilda, virka,

Ensam är stark!
Vari ligger styrkan?
Att man klarar att vara själv?
Ensamhetens borg!
Den är stålmannens och han är stark.
Vissa av oss har blivit placerade i den.
Ensamhetens svarta borg!
Den är mitt hem!
 Den är mitt fängelse...

Torsdag igen (tack och lov betyder det att det är helg snart!). För att muntra upp mig lite så målade jag mina naglar ceriserosa med ringfingrar i ett ljusrosa lack med flakes. Eftersom tassarna nu är rosa och det är torsdag, så tänkte jag delta i Emmas Pink Thursday.
 
 
 
Lacken fick jag av moster i födelsedagspresent och de är köpta på Gran Canaria. Märket heter Markwins (aldrig hört talas om), det är små flaskor utan namn eller nummer. De täcker helt ok, två lager på bilderna. Har tyvärr skavts av lite och bilderna har svårt att göra lacken rättvisa, man ser inte glittret i det ljusrosa och det ceriserosa ser nästan rött ut. Men rosa är det iaf :D
 
Hoppas ni haft en bra vecka och glöm nu inte, imorgon är det fredag!
 
Pink Thursday,
Så var det dags för min och lillebrors födelsedagsfest! Är sällan alla träffas så lånade en lokal för att alla skulle få plats. I fredags cyklade jag runt för att handla och sedan fixa lokalen. På kvällen kom lillebror Jens, vi pratade, åt godis, såg film och så somnade han i soffan. Var trevligt att slippa vara ensam. Sedan i lördags var det dags. Här kommer dagen i bilder =)
 
 
 
 
 
 
 
Närvarande: mormor, morfar, moster, mamma+Conny, hans mamma och faster, hans dotter+kille+son, pappa+Kerstin, Eva+Peter, lillasyster Josefine, lillebror Jens samt lillebror Filip+Chris+deras son Bror som syns här på bilden. Sötisen!
födelsedagsfest,
Jobbmässigt har inte det här varit någon bra vecka. Vi har fått veta saker och det har tagits beslut över våra huvuden som är ren skit och ingen har lyssnat trots att konsekvenserna blir väldigt stora för oss. Men det är sant, varför ska de bry sig om oss, det är ju bara vi ska få eleverna godkända i alla ämnen. Suck...
 
Privat har det inte varit en superbra vecka heller, men bättre än förra. I tisdags träffade jag några fd kollegor för fika och prat, alltid trevligt! I onsdags var det årsmöte med facket, det viktigaste där var att vi fick väldigt god mat ;-) Men igår och idag har det varit tungt. Så fort jag fått tid att tänka så har min hjärna gått på högvarv, och inte om bra saker. Idag märkte till och med några kollegor av det (kunde inte sitta still på rasten...),
 
Vad är det då som är jobbigt undrar väl ni. Ja det är födelsedagen fortfarande. Största grejen är att det är i morgon som jag och lillebror ska fira våra födelsedagar och hela familjen kommer. Däribland min släkting som hittills lyckats förstöra ganska många födelsedagar redan. Är orolig för vad han ska säga, göra, bete sig...blää...
 
Men för tillfället är det ganska lugnt för nu ligger en av mina bröder i min soffa och sover, som alltid när vi försöker se film ihop, otroligt att jag håller mig vaken :-) Kanske beror på att jag sov en halvtimme förut efter att jag varit och fixat i lokalen till i morgon. Kom hem från jobbet vid 2 och åkte nästan direkt, handlade, dukade men hann även med en fika med mamma och Conny nere i centrum. Är i och för sig jättetrött men sitter med min virkning och då håller man sig vaken längre tydligen, hehe.
 
Nej nu ska jag återgå till mitt lilla projekt.
Önskar er en trevlig helg och hoppas detsamma för mig själv...
Idag är det 35 år sedan jag föddes. Japp, det är min födelsedag!
 
Har varit en ganska tung vecka, både gällande jobbet och privat. Förr gillade jag verkligen att fylla år. Men efter ett antal år med jobbiga saker så vill jag helst hoppa över det. Det har varit allt ifrån att mamma2 begärde skilsmässa, till att en familjemedlem kom full till födelsedagsfikat, till att jag fått skäll för att jag bjudit till fest och att släktingar valt att inte komma och fira mig/oss. Kanske inte låter så farligt men det har känts fruktansvärt... Året efter "fylle-fikan" valde jag att inte fylla år utan åkte på spa med mina mammor istället för jag mådde så dåligt, det blev en kanonhelg.
 
Hur blir det i år dårå? Jo, insåg att jag inte kommer att slippa undan firande i år eftersom jag fyller 35. Så pratade med lillebror så vi ska fira ihop. Blir en fest nästa helg med alla släktingar i hyresgästföreningens lokal. Har beställt smörgåstårta och marsipantårta till dess. Kommer bli bra, hoppas jag...
 
Men den här veckan har alla gamla känslor kommit tillbaka och det har varit tungt. Så den här dagen har jag inte firat utan mest varit ensam. Tittat på film, "Brave", "Twilight - breaking dawn part1", "Tangled" samt en rad serier. Blev lite förvånad när pappa och Kerstin kom hit, förra året tog han fel på dag så det här var ju ett steg framåt. Vi åt kladdkaka med hallon och pratade (mest Kerstin och jag för pappa satt vid datorn, tvn och i telefon en hel del, som vanligt).
 
Så den här helgen har gått ifrån en kanonfylla i fredags (var hos en kompis på inflyttningsfest och åt jelloshots, totalt livsfarliga, kräktes som en kalv och fick gå hem tidigt, fruktansvärt pinsamt...) till att ha spenderat två dagar i nästan total ensamhet. Inget av det känns bra men, tja vad ska man göra?!
 
Nu är det bara att hoppas att veckan kommer gå bra utan alltförmycket styr på jobbet och utan jobbiga tankar så att vi kan ha en trevlig födelsedagsfest Filip och jag.
 
Hoppas ni haft en trevlig helg och jag önskar er en bra vecka!
xoxo