Idag har det varit märkligt väder. Fram till ca kl.9 i morse var det jättefint, blå himmel och skinande sol (tyvärr för tidigt för mig dock :P ). Sedan blev det allt mörkare på himlen och det har regnat till och från under dagen. På eftermiddagen hittade solen åter fram mellan molnen och jag tänkte att man nog skulle kunna gå ut på berget och sätta sig med ett glas vin. Så helt plötsligt blåste det in massa mörka moln och åskan började mullra rejält. Medan jag skriver detta har regnet och åskan åter försvunnit och det ser ut att bli ganska bra kväll. Jättekonstigt!
 
Men det viktigaste med denna dag är att det är Grön Onsdag hos Karin på Vacker & Underbar.
 
Lacket jag deltar med har jag visat en gång förut, men då som underlag till ett annat nagellack. Det är Loreals 
nr.602 Pearl de Jade. Ett krämigt mintgrönt lack som täcker hyfsat väl på två lager. Ganska lätt att måla med, men första lagret ser riktigt hemskt ut. :-) Var i Linköping och shoppade lite häromdagen och köpte då ett lila glitterlack på Gina Tricot. Det har jag målat på ringfingernaglarna, två lager.
 
 
 
Väntar med spänning på att få se de andra deltagarnas manikyrer. Det blir kvällens höjdpunkt :-)
grön onsdag,
Igår blev det äntligen dags för en kväll med drinkar, utgång och dans. Jag har ju till och med drömt om drinkar så det var tur vi fick till det :D Det blev Linda, en kollega till henne, Elin och jag. Tror att vi alla blev ganska (läs mycket) berusade, men det var skönt att stänga av hjärnan ett tag och skratta och dansa istället!
 
Tyvärr var det inte mycket folk ute så det blev inte riktigt så roligt som det kan bli. Dessutom satt jag en bra stund och pratade med en av pappas bekanta om hans beteende. Blir lite trött ibland då folk säger typ, ni måste vara snälla mot er pappa, han har det tufft. Dessa människor har bara hört hans sida och han är bra på att lägga över alla problem på andra. Detta gör mig irriterad och med lite alkohol i blodet kände jag att jag var tvungen att få ge min version av det hela. Kanske inte det smartaste men samtidigt så känns det ganska skönt att berätta lite ibland...
 
Har dock varit ganska trött idag, det kräves bulle, cola och ett bad för att bli människa igen, men det var värt det! Blev ganska lite sömn, typ kl.4-9 så nu är det snart sängdags.
Hoppas ni haft en bra helg!
godnatt
Jag älskar att läsa (om nu någon har missat det :P). När jag jobbar orkar jag inte läsa så mycket som jag egentligen önskar, men nu när det är sommar och jag är ledig då jäklar hugger jag in rejält.
 
Förra boken samt den jag läser nu är deckare skrivna av Kristina Ohlsson. Hon har skrivit "Askungar", "Tusenskönor", "Änglavakter", "Paradisoffer" och "Davidsstjärnor". Jag är nu på fjärde boken. Ohlsson skriver på ett engagerande och drivande sätt. De karaktärer man får följa genom böckerna är intressanta och väldigt olika vilket gör att man gärna vill veta vad som händer med dem. Hon har även en bra förmåga att bygga upp spänningen i de ganska komplexa böckerna och man kan inte lista ut alla delarna förrän i slutet.
 
Rekommenderar dem varmt för er som gillar spänning! Hittills tycker jag att "Änglavakter" har varit den ruggigaste...
 
Här är en länk till hennes böcker på bokus.
               Askungar (pocket)       Tusenskönor (pocket)       Änglavakter (pocket)                                       Paradisoffer (pocket)          Davidsstjärnor (inbunden)
Askungar, Davidsstjärnor, Kristina Ohlsson, Paradisoffer, Tusenskönor, Änglavakter,
Vet inte riktigt vad det är för fel på mig... Sommar, jättefint väder, solat, badat, läst i hängmattan och på uteplatsen, umgåtts lite med vänner och ändå har jag flera gånger haft ångest och bara velat gräva ner mig...jodå jag älskar mitt liv :P
 
Har drömt väldigt mycket konstigheter också, allt från godisdrinkar till graviditeter och jobb, bara det första är sånt jag vill tänka på. Behöver nog helt enkelt gå ut och dricka och dansa så min hjärna blir tom ett tag, ååå vad skönt det skulle vara...
 
Må vara barnsligt men jag är trött på att allt ska vara på andras villkor. Handlar om många olika saker, t.ex. vänner som är skyldiga mig pengar och gör annat än betalar tillbaka dem, släktingar som tycker deras åsikter är viktigare än mina och egoistiska människor. Fast ibland tänker jag att det är jag som är den egoistiska eftersom jag inte alltid orkar engagera mig i andras småsaker (riktiga småsaker inte viktiga grejer) efter en tuff dag på jobbet. Eller diskutera någons problem som vi redan diskuterat hundra gånger... Brukar säga att jag är en hemsk människa och ibland så ja, stämmer det. Men å andra sidan så har jag under åren tagit väldigt mycket skit och ibland rinner det liksom över. Varför ska jag stå ut med sånt när andra inte gör det?
 
Nej usch, måste försöka gaska upp mig...har ett fint nagellack på tassarna och läser en väldigt bra bok. Alltid något :D
 
Hoppas ni har en bättre vecka än mig.
godnatt
Det här är min bebis Baloo (ja han ser jätterolig ut när han sitter sådär :P )
 
 
Hans kompis Pettsson skulle flytta så dem spenderade en sista kväll tillsammans. Det började med att Baloo bjöd på mat och dryck. Medan de vilade på uteplatsen såg dem något konstigt på parkeringen som dem blev väldigt nyfikna på och studerade ihärdigt.
          
 
Sen blev det lite kel innan de sprang iväg och busade. Så himla söta ihop :D
 
 
 
katter,

 
Omvärlden
jag ser den där utanför
försöker ta fast den
men misslyckas.
Osynlig vägg
som en tät dimma
står mellan mig och världen
hindrar normala förbindelser.
Människor
ser hur dem ibland räcker handen
vill och behöver kontakt
men klarar det inte.
Ensamhet
positiv och negativ
stark nog att vara själv
behöver det men hatar det.
 

Den här veckan har det verkligen varit härligt väder, massa sol, varmt i vattnet och en svalkande bris. Har varit med ut till mammas och Connys sommarstuga varje dag där jag solat (fast bara lite), badat (behöver verkligen köpa nya badkläder...) och legat i hängmattan med boken. En helt okej tillvaro tycker jag!
 
Igår när vi fikade kom jag på att jag sett en tjej på nätet göra Musse Pigg figurer på naglarna, bara huvud och två öron. Min mamma älskar Musse, har till och med en tatuerad på fotleden. Behöver jag säga att hon blev lite exalterad när jag lade fram idén :P Tyvärr var mitt svarta lack lite för tjockt vilket gjorde att figurerna inte blev helt perfekta, men hon är nöjd :D
 
Gjorde även en liten fluga på Mussen samt en nagel på varje hand med prickar i samma gröna färg som flugan.
Det rosa lacket är från Depend, tyvärr har numret skavts bort, det är en gammal färg. Det svarta är ett nailart-lack och det gröna är Go Green nr.648 från Isadora.
 
Det var mitt bidrag till Emmas Pink Thursday. Ska bli kul att se de andra bidragen :-)
Pink Thursday,
Den här helgen har det hänt en hel del, tack och lov (känt mig lite ensam med en massa tankar, aldrig en bra kombination :P )! Från att bara ha en middag på fredagskvällen inplanerad till massa aktiviteter.
 
Lördagen mellan typ tolv och halv sex spenderade jag i båt till och från pappas stuga, läsandes i hänggungstolen, läsandes i hängmattan, sittandes i solen och badande i havet. Var en jättehärlig dag (förutom att mina axlar blev jätteröda trots insmörjning) med massa sol och trevligt sällskap. Det var lillebror Filip+flickvän, lillasyster Josefine, jag och hunden Rocky som besökte pappa och hans lilla hund Rocky. Sen blev det en liten promenad till Eva där vi grillade tonfisk. Var hemma typ halv 9 på kvällen och då kom mamma förbi så det blev en stund på uteplatsen med varsin cider och en skål nötter. En riktigt bra dag!
 
Under söndagen blev det lite mer hattande men ändå ganska bra dag. Det var kvavt och otrevligt under dagen och på kvällen blev det regn, vilket var bra för det är verkligen jättetorrt ute. Efter en fika med mamma+man i centrum var vi och handlade till mormor och morfar för att sedan fika även där (blev verkligen en fika-dag). Sedan kom lillebror Jens och vi åkte till mamma för att han ville klippa sig, och så fikade vi igen :D Jag stannade kvar och vi grillade flankstek och grönsaker till middag. Var hemma runt 8.
 
Jens fällde en väldigt rolig/sann kommentar förut (exakta ordvalet minns jag inte men ungefär). Vi diskuterade semester, han timvickar så han hoppas att han ska få vara ledig en vecka men det är inte säkert. Så frågade han hur länge jag var ledig. Sju veckor. Oj det var länge, sa han. Men det är klart, fortsatte han, när man bryts ner psykiskt under året så kan ni behöva 2månader för att vila upp er. En hemsk men faktiskt väldigt sann kommentar. Känner att jag inte släppt jobbet ordentligt trots att jag varit ledig i flera veckor. Drömmer om jobbet, om kollegor, elever, händelser m.m......
 
Nej, dags att sluta klaga och återgå till min bok. Läser för tillfället Marian Keyes senaste bok "Hemligheten på Mercy Close". Jag är verkligen svag för hennes böcker om systrarna Walsh som börjar med boken "Vattenmelonen". Gillar kombinationen av kärlek och humor blandat med allvarliga ämnen. Hon har skrivit bl.a. om missbruk, skilsmässor och nu depression. Gillar dem böcker hon skrivit som inte handlar om systrarna också men att följa en familj är lite extra kul eftersom man lär känna dem. 
 
Hoppas ni haft en bra helg! Avslutar med en liten bild från stugan.
godnatt
 
 
Hemligheten på Mercy Close, Marian Keyes,
Idag har moster, mormor, morfar och jag varit på utflykt. Det blev en tripp till Vråka för att fika samt titta på allt fint i Glashyttan. Märta gör så fina saker, t.ex. skålar av gamla vinflaskor och glas av ölflaskor. Såå coolt!
 
 
Gammalt och mysigt är både cafét och miljön runtomkring.
 
Fiket är i ett gammalt magasin. Kaffekopparna är gamla och olika, älskar det!
 
Sedan blev det en tripp till Mon (växthus) för att köpa tomater. Hem åkte vi på massa småvägar där mormor berättade att hon cyklat när hon var barn och vilka som bodde i husen då. Morfar fyllde i då och då med info om var han och hans pappa slagits med grävlingar m.m. Var roligt och intressant att få en inblick i det gamla.
Nu ska jag fixa till mig för snart är det dags för filéfrossa i centrum. :-)
Lilla Återbruket, Vråka,
Idag är det onsdag och den här veckan tänkte jag delta i Karins Gröna Onsdag. Hade slut på gröna nagellack men så kom det ett litet paket från nailmail och vips hade jag något att visa :-D
 
Efter långlång tid på Nailmails hemsida (om ni inte förstått det redan så har jag väldigt svårt för att bestämma mig :P )valde jag till slut bl.a. ett grönt holografiskt lack från Layla. Det heter Emerald Divine och är jättefint lack med massa regnbågar som visar sig i solljuset (som tyvärr uteblev när jag fotade) men det är även fint utan solsken.
 
Däremot måste jag säga att fy vad det var svårt att måla med. Första lagret gick bra men andra lagret drog med sig första lagret upp, tror dem mer vana "nagelnördarna" kallar det för holosjuka. När jag lackade tredje gången försökte jag vara snabb och måla med endast tre drag men tyvärr åkte det ändå upp lite som tyvärr syns på bilderna, särskilt på tummen. Vet inte riktigt vad jag ska göra, kanske går att lägga ett överlack mellan lagren? Jaja fint är det i alla fall :-)
 
 
 
Har bara ett holo-lack förut och det är ett hallonrött från Glitter Gal. Det var väldigt lätt att måla med och täckte fint på två lager. Detta från Layla däremot var svårmålat och täckte inte ens fullt ut på tre lager. Nästa gång blir det nog ett Glitter Gal, sett Karins bilder och inser att det finns måååång jag vill ha. :D
Igår var vi en sväng till stugan och badade, var 22grader, jätteskönt. Men som vanligt tar det typ en halvtimme för mig att komma i för jag är en riktig mes, fast sen när jag väl är i tar det tid innan jag kommer upp. Sommaren är kommen! På kvällen var det jättevarmt, vid halv 1 var det fortfarande 20grader ute, kändes inte att balkongdörren var öppen. Var svårt att somna...
 
Den här regniga gröna onsdagen har jag spenderat i stan med mamma och Conny för lite shopping. Blev inte så mycket handlat som jag hoppats men ett linne, födelsedagspresent till pappa, lite hårsaker samt (självklart!) två nagellack fick jag med mig hem i alla fall.
Hoppas ni haft en bra dag! :-)
Holografiskt, Layla, grön onsdag,
Så var det dags igen! I helgen hade vi karneval. Roligt som vanligt. På fredagen var jag och Alex nere på dagen för att äta lunch samt titta på talangjakten. På kvällen åt jag middag ute med mamma+man, moster, mamma2 samt lillasyster. Gott och trevligt! Efter det skulle Alex och jag titta på reggae-bandet Roxanne från Norrköping, men hon stannade utanför tältet med Linda istället. Men jag gick in, åt en munk, drack en cider och lyssade på musiken innan jag åkte hem.
 
På lördagen var själva karnvalståget. Satt en stund med pappa och Kerstin, de drack öl medan jag åt en sallad. Såg inte hela tåget för det var lite försenat och jag skulle ha lite förfest. Vi hade en väldigt trevlig kväll. Satt och pratade och drack på uteplatsen i flera timmar innan vi gick ner till öltältet. Där lyssnade vi på Bruno Mitsogiannis som kommer från Viken samt Peter Johansson utifrån Sankt Anna. Dem jobbar ihop på musikalen "Rock of ages" i Stockholm. Så himla duktiga! Under kvällen träffade jag en hel del folk att prata med (men även några jag undvek...). Trevlig kväll!
 
Tyvärr är väl ens förväntningar för höga för det blir aldrig så bra som man hoppas...blir lite irritation och ensamhet tyvärr...men roligt är det och nu får vi se fram emot nästa års karneval :D
 
Hoppas ni hade en bra helg!
godnatt
I tisdags blev jag sugen på att göra nåt med mina naglar men kunde inte bestämma mig för vad. Till slut blev det en himla massa prickar. Gillar prickar och ränder men prickar är så himla lätta att göra att dem oftare hamnar på mina naglar :D
 
Så idag visar jag upp min rosaprickiga manikyr och deltar samtidigt i Emmas Pink Thursday. Hade precis köpt ett nytt grönt lack så var tungen att testa hur det såg ut! Gjorde prickar i tre olika storlekar.
 
 
 
Lacken jag använt är (från tumme till lillfinger):
Isadora - 192 Power Pink. Depend (saknar nr. ett par år gammal bubbelgumsrosa). Mavala - 196 Racy Fuchsia. Mavala - 304 Bamako. Lumene - 10 I'll Wait.
 
Ska alldeles strax åka till min vän Sofia som fick barn i maj. Blir fika, terapiprat och bebisgull.
Önskar er en bra dag! =)
Isadora, Lumene, Mavala, Pink Thursday,