Länge sen sist. Varit ganska låg. Fortfarande ont i nacke och skuldror samt höger arm. Var hos läkaren, tog emot men efter lite påtryckningar gick jag dit, helt meningslöst. Hon sa att det onda var pga stress, kanske efter olyckan men kunde vara nåt annat. Gav mig andningsövningar och sa att beroende på hur mycket jag engagerade mig så skulle det ta olika tid för det att gå över. Jag frågade om jag nu gör övningarna, tar skogspromenader och vilar när ska jag börja oroa mig för att det är nåt annat, om det inte går över. Vad skulle det vara då, svarade hon. Inte vet jag, kanske en whiplash. Nej, det är det inte. Ok. Gick hem, nonchalerad och lite kränkt, hon lyssnade liksom inte. 
 
Annars då... Fått sommarlov, jobbade min sista dag i torsdags. Skönt. Varit midsommar. Hände inte så mycket. Var i Näs. Gick sill, lax och potatis, tårta och så fick vi med oss kräftor hem. Skulle ha regnat men kom bara några få stänk så hade tur. Bra midsommarväder, lugn helg. 
 
 
 
På kvällen gick Tommy och jag ner till hamnen och satte oss en stund. Hade regnat lite men var friskt och skönt. Vi bor väldigt fint! 
 
 
 
Hamnen, Sommarlov, familjen, midsommar,
Imorgon har det gått två veckor sen vi blev påkörda. Usch. Har inte varit bra veckor. Dagen efter gick det bra, svullen höger arm som värkte, men sen blev det värre. Tommy har haft väldigt ont i ryggen och mest legat hemma. Onsdagen var jag så låg, trött och hade ont att jag låg i sängen typ mellan tolv och sex. Sov, tittade på mobilen, grät och vilade. Orkade inget. Blev lite bättre sen och på torsdagen var vi till Näs och åt middag. Men mest varit hemma ensam, vilket inte är bra för mig. 
 
Jag var hemma från jobbet hela den veckan, fyra dagar och så helgen, sen gick jag på måndagen för jag var tvungen att fixa nationella prov och börja med betygen. Hade bara en elev för de andra var på klassresa och ändå var jag helt slut och blev skjutsad till bussen redan vid tre. Tur det var nationaldagen på onsdagen så det blev en ledig dag mitt i. 
 
Svårt att beskriva. Höger arm har värt och även handen. Kan röra den och göra allt men gör ont att vrida och det gör ont när jag gjort något. Liksom ömt inuti och värker vid ansträngning. Eller bara av att gå med armen hängande ett tag så värker det. Inte jätteont men ett nästan ständigt molande. Samma med huvudet och nacken, lite ont hela tiden, stel och har svårt med ansträngning. Att bära även något lätt blir jobbigt och nacken känns ansträngd, värker ner i axlarna och armarna också. Sen känns hela kroppen liksom svullen inombords och jag är så trött. Orkar inte. Tungt att röra sig. Den känslan finns fortfarande kvar. 
 
 
 
I fredags åkte Tommy och jag bil ihop för första gången. Det kändes också jobbigt. Fick ångest, en stor klump i magen och allt kändes hotfullt. Är inte att jag inte litar på honom, har inget med själva körandet att göra. Utan att se bilar runt om, höra dem köra om, se dem i backspegeln. Tufft... Fick även minnesbilder från olyckan... Att se bilen känns overkligt, jag är trött, tål ingen stress och jag gråter fortfarande en del. Tror vi borde ha dött.................. 
Bilolycka, Ont, lärare, ångest,
Vet inte riktigt var jag ska börja... I måndags, var en bra dag, Tommy trivs på sitt jobb och ville göra nåt. Så efter jobbet blev det namnsdagsfika hos mormor, han spolade av båda bilarna och så bestämde vi oss för en tripp till havet. Vi kom dock inte så långt för vi blev påkörda. 
 
Efter en backe, på en raksträcka, gick två änder över vägen. Tommy tittade i spegeln och såg en bil men den var långt borta så skulle hinna stanna. Så han bromsade in. Medan vi fortfarande rullade dundrade bilen bakom rakt in i oss och vi bokstavligen flög av vägen. Minns hur jag tittade på Tommy, förstod inte vad som hände, jag slog i bildörren vilket gjorde ont, något flög nära över mig trodde det var glasögonen som åkte av men var nåt annat, vi tumlade runt, otäcka ljud... När vi stannade och jag kom till sans så låg vi ner för sätena var knäckta och våra huvuden typ 20cm från ryggstödet i baksätet. Chockad. Satte mig upp. Tommy frågade hur det var, bra tror jag. Bilar stannade, de ringde ambulans, frågade hur det var, fick inte upp Tommys dörr men jag öppnade min. Pratade lite med varann försöka förstå och känna efter. Tommy fick jätteont i ryggen samt tog sig för bröstet, trodde han dog... Otäckt, allt var läskigt och mycket otäckt. Vet att jag skrattade för allt var så konstigt.
 
Så kom brandkåren och när ambulansen kom vinkade jag genom rutan till Martin, hej Martin, hej Alexandra, sen gick jag ur bilen. De jobbade med Tommy eftersom han hade ont i ryggen, satte nackkrage, pratade med oss. Han klev till slut ut själv, orkade inte vänta på att de skulle klippa upp taket på bilen. Jag gick runt lite, tog kort, kämpade mot gråten. Sen fick vi åka med till stan. Jag hade väldigt ont i armbågen och var chockad, fattade inte. Skickade mess till mamma, syskon, pappa, Eva samt Åsa på jobbet.
 
Tommy fick ligga på ryggbräda i typ två timmar, båda blev röntgade och sedan var vi klara vid typ två på natten. Mamma och Conny kom vid typ tio. Vi stannade och köpte en macka och dricka på vägen hem och så stannade vi vid bilen. Tyckte den såg illa ut vid olycksplatsen men det var inget mot nu. När man såg den på platt mark såg den hemsk ut. Sned åt alla håll, kortade, böjd, tillknycklad. Måste se den live för att förstå men det är illa. Åkte hem, grät, sov, vaknade mycket, sov mer. Chockad...
 
 
 
 
Bilen bakom, en röd Volvo sc 90 eller nåt sånt, såg inte att vi bromsade. Polisen som förhörde oss på sjukhuset sa att hon dessutom antagligen kört för fort. Finns inga bromsspår. Förklarar den extremt hårda smällen... Så nu har jag både åkt ambulans och gjort mitt första polisförhör. 
 
Ett par vänner åkte förbi bilen utan att veta vad som hänt och de blev chockade och trodde vi var döda för bilen såg så ut. Och jag håller med. Kan inte fatta att vi lever och med så lite skador. Tommys läkare ringde dagen efter och sa att de hittat en fraktur på en ryggkota så han är sjukskriven tre veckor och får inte anstränga sig eller lyfta tungt. Min arm fick en rejäl smäll men ingen fraktur eller spricka. Var dock väldigt svullen i tisdags, fingrarna var som små korvar och hela armen var tjock, och jag har fortfarande rejält ont. Men inga skärsår inget brutet och vi slog inte i huvudena, mirakel. Jag är säker på att morfar var i bilen med oss, är ju hans gamla bil, och vakade över oss. För vi borde inte ha kunnat kliva ut själva.... Vi hade änglavakt ❣️ 
Bilolycka, Chockade, Mörbultade, Änglavakter,