Sjukt vad fort tiden går, nu är det onsdag igen. Den här veckan har vädret varit supervamt, kvavt, det har även både regnat och åskat. Måndag och tisdag var mamma och jag i sommarstugan. Ungefär samma tid på eftermiddagen har ovädret börjat. I måndags var det värst, blixtrade och åskade samtidigt så jag trodde det skulle slå ner i huset, brukar inte vara rädd men då var det faktiskt läskigt. 
 
 
Var som en grå vägg som kom emot oss över sjön. Regnade sjukt mycket. Det grågula ni ser är sanden från stranden som rinner ut i vattnet. Efter regnet blev det en cool regnbåge från vassen upp i himlen. Aldrig sett förut :D
 
Men det vi är här för är att det är Grön Onsdag hos Karin idag och jag tänkte visa ett nytt lack från Oriflame. Jobbade nämligen i Oriflamelokalen i lördags när det var marknad och då var jag ju tvungen att ha en passande manikyr :P Det är nya märket ONE från Oriflame som gett ut nya färger. Det gröna heter Mint Zest och det rosa är Night Orchid. Upptäckte vid jämförelse att Mint Zest är väldigt likt, nästan identiskt, med Essies - Turqouise & Caicos, men vad gör väl det, fint med nagellack :P
 
Hoppas få se många gröna manikyrer hos Karin idag, förhoppningsvis med bättre skärpa än min :P 
Nu ska jag göra mig i ordning för filéfrossa ihop med mamma och moster.
Önskar er en bra kväll :D
Oriflame - Mint Zest, Oriflame - Night Orchid, grön onsdag, regnbåge,
Ojojoj vad varmt det är! Hörde att vädret till och med räknas som tropiskt för tillfället, något med att det inte blev svalare än 19grader igår natt. Dessutom runt 24 grader i vattnet. Kan ju låtsas att man bor på Hawaii eller nåt :P
 
Igår var det väldigt varmt och den förmiddagen ägnade jag mig åt att släpa ner min cykel till reparatören, fick nämligen punka kvällen innan. Var på väg till centrum för att äta middag på kvällen då det small till i bakdäcket, en 10cm lång spik satt in i däcket, krökt. Var bara till att knalla ner och hem istället. Så den lämnade jag in igår, gjorde lite ärenden och så åt jag frukost därnere också. Träffade på Linda så satt och pratade med henne medan hon åt lunch också. Precis när jag kom hem ringde moster så då tog vi en sväng till Näs för att äta lunch hos mamma och Conny. Blev lite bad och läsning på gräsmattan också.
 
Idag har jag hjälpt till i Oriflame-lokalen. Min gruppchef har en sådan och idag var det marknad så vi hade lokalen öppen för försäljning. Ute var det otroligt varmt men i lokalen fanns en AC så där spenderade jag gärna tid :D Sålde lite smink, pratade lite med folk, åt smörgåstårta och drack cola. Helt okej dag.
 
Tänkte rekommendera en bok jag nyss läst. Det är första delen i en serie om Julius Caesar "Kejsaren - Roms Portar" av Conn Iggulden. Gillar man historia, spänning och romantik så gillar man den. Våldsam men känns ändå ganska riktig. Såg en dokumentär efteråt på tv som handlade om gladiatorer och det var mycket som stämde. Sånt gillar jag, när det finns sanning i de historiska böckerna så man kan leva sig in i det och se det som verklighet. Lite extra kul blir det eftersom mamma och vi var i Rom för några år sedan, har ju vandrat på de gator som Iggulden berättar om, sett Colosseum och gamla gravar.
 
Nå, boken är lättläst, lite otäck som den tiden var, intressant och gripande. Ser fram emot att läsa de andra två delarna. Boken följer två pojkar från den lätta barndomen genom deras träning till att bli krigare och män. Vi får följa deras liv genom lätta och hårda tider. När boken slutar är de fortfarande unga vuxna och jag ser som sagt fram emot att få fortsätta följa dem genom deras liv.
Roms portar (pocket)
Conn Iggulden, Kejsaren - Roms Portar, Oriflame,
Idag har varit sommarens varmaste dag och jag har spenderat mesta tiden i en bil för att utforska pappas barndomshem, men roligt har det varit. Blir bilder på det en annan dag. Nu ska jag istället visa hur mina naglar ser ut. Är ju Grön Onsdag hos Karin så ska visa lite grönt, med betoning på lite för det är två naglar av tio som är gröna. Hade lite svårt att välja färg igår så hade lite kul :P
 
Dessa lack använde jag: OPI - A Roll In The Hague, Depend - 390, OPI - Chic From Ears To Tail, Depend - 352 och ett ljust lila sen flera år utan nummer, Isadora - Power Pink, Depend - ljusblå gammalt utan nummer, OPI - I Just Can't Cope-ACabana, Isadora - Go Green samt South Beach. Och så här blev resultatet :D
 
Sånt här gör mig glad :D Tyvärr hann jag inte släta till det med överlack så man ser på ring och pekfingret att det blivit repor och spår av kudden, men det bjuder jag på.
 
Varit borta hela dagen så nu ska jag däcka i soffan. Trevlig kväll!
Depend, Isadora, OPI, grön onsdag, nail art,
Vilket tur att det finns böcker. Vet inte hur jag skulle överleva annars. Är så underbart att få läsa om andra världar, personer, få drömma sig bort, få idéer och bekräfta vissa tankar man har. Vet att det finns människor som aldrig läser. Undrar hur det känns? Måste väl vara ett torftigt liv? För även om man är en person som upplever mycket saker själv så kan man ju inte hinna med allt eller?
 
Jag läser mycket iaf =) Igår spenderade jag återigen en dag i mammas och Connys sommarstuga. Läste (blev 140sidor), solade och badade. Låg i hängmattan, på gräsmattan och på bryggan. Behöver ju omväxling ;)
 
 
Läste det sista i Alex Marwoods bok "Onda Flickor". Fått låna den av Sofia, en mycket bra bok. Man får två historier i ett. 1986 handlar det om två flickor som blir satta i fängelse för att de mördat en fyraårig flicka. Nutid, en mördare som härjar i en liten engelsk stad och journalisterna hopas för att få del av historien.
 
Det är en skrämmande bok och när jag läste om de två flickornas liv och öden blev jag arg över den orättvisa historien, uppväxtvillkor och kände frustration över människor. Men det är en bra thriller och man får historien livligt uppspelad framför sig. Helt klart värd att läsa, men bara om du vill bli lite skrämd :P
 
Onda flickor (pocket)
 
 
Nu har jag påbörjat nästa bok. Det blir en historisk bok om Julius Ceasar av Conn Iggulden, första delen heter "Roms Portar".
Vad läser ni?
Alex Marwood, Onda Flickor, böcker och läsning,
Varit i mammas och Connys sommarstuga idag, varit ganska molnigt men ändå helt ok. Åt frukost, legat i hängmattan och läst, legat på bryggan i solen och läst, ätit lunch, läste lite till, tog ett dopp och så åkte vi hem. Har nu suttit och fixat naglarna, en enkelt liten manikyr men har inte så mycket tid för vi ska äta filéfrossa snart så måste bli klar. Men tycker det blev ganska bra ändå, antagligen pga cidern som hjälpte mig :P
 
Så, är med på Karins Gröna Onsdag idag. Har en liten nailart med en grön färg från Depend, nr.390 samt Isadoras Power Pink.
 
 
 
Depend 390, Isadora - Power Pink, grön onsdag, nail art,
Den här helgen har det hänt mycket. I fredags hade moster sin trädgårdsfest (fyller 60 i augusti men firade med vänner nu). Jag fick i uppdrag att göra köttet, dubbelmarinerad fläskfilé (en marinad av soya, hp-sås, honung m.m. över natten, steker det i ugnen i ultra+ så det blir saftigt och så lägger det varmt i en marinad av olja, vinäger, kapris och persilja, sen skär man det i tunna skivor när man ska äta) så hade hon fixat potatissallad, bröd och melon. Sedan hade mamma, Conny samt mammas arbetskollega ett litet framträdande (mamma+man sjunger eller spexar aldrig, men det var en utmaning från deras resa till Gran Canaria), de sjöng två elvislåtar samt en annan. Kul!  Vi åt och drack en massa, var inte hemma förrän 1. Trevlig kväll men usch vad det blev kallt innan jag var hemma.
 
 
Sen igår åkte jag, Jens, Filip+familj till pappa på Udden. Kerstin ordnade med mat, grillade kycklingfiléer, sallad, kex och ost, väldigt gott! Vi drack vindrinkar (vitt vin och smultrondryck, myyycket gott tillsammans) och cider, solade och badade lite i blåsten samt skrattade mycket åt lille Bror som nu bemästrar trappor. Var en mycket bra dag som inte slutade förrän halv tio.
 
Tack alla för en mycket trevlig helg! <3
dubbelmarinerad fläskfilé, familjehelg,
Det härliga sommarvädret fortsätter. Väldigt varmt så idag blev det en cykeltur till Sandvikebergen för lite sol och bad. Var ensam där, mycket skönt, kan man vita magen hänga ut som den vill utanför bikinin :P Vattnet var otroligt skönt, nice. Utsikten är inte helt fel heller.
 
 
Tänkte jag skulle vara med på Emmas Pink Thursday idag. Har nämligen köpt ett nytt lack från Oriflame som är jättefint. Liknar ett djuprosa jag hade när jag gick på mellanstadiet, så lite nostalgi blir det också :D
 
 

Lacket blir högglansigt utan överlack. Kameran gör dock inte färgen rättvisa, den är egentligen mer mörkcerise som på andra bilden fast lite klarare. Mest likt blir det om ni sätter ihop de två bilderna. Fick gå in i badrummet för att få en hyfsad bra färgbild. Detta är nya lack från Oriflame i serien One som heter Night Orchid nr.30527. De är extra hållbara och som sagt glansiga, penseln är bred och det täcker riktigt bra på bara ett lager (här är det två).
 
Imorgon har min moster trädgårsfest, tror detta lacket får pryda mina naglarna då, ev med en blå eller orange accentnagel. Tuffa beslut :P
 
xoxo
Oriflame - Night Orchid, Pink Thursday,
Första helgen i juli varje år, då är det dags för sommarens största arrangemang i centrum - Karnebåtfestival! Det är marknadsstånd, tivoli, musikkryss, talangjakt, öltält, uppträdanden, dans och karnevalståg. Det är mer folk i centrum än under hela året, typ :P Jag älskar det. Det är så roligt att få festa loss samtidigt som man kan äta en munk och titta på folk.
 
I fredags var jag ute och åt med mamma+man, moster, mamma2+sambo. Vi satt länge på restaurangens veranda och åt, drack och pratade. Det hade ju äntligen blivit riktigt sommarväder så trots att klockan var halv tio när vi gick därifrån hade jag kortärmat. Vi gick en sväng och tittade på försäljningen, folket i karusellerna och jag åt en munk med minimarshmallows :D Sedan gick vi till puben och drack några cider innan vi åkte hem. Det var ganska lite med folk i öltältet men det brukar vara så på fredagen. På lördagen blev det mer och det var ju tur.
 
På lördagen åkte vi ner runt tre och åt mat ihop, samma gäng som på fredagen. Vid fyra var karnevalståget, mest sambadansare men även många från dansskolorna i närheten. Såå kul och se! Vid fem åkte jag hem för att öppna dörren till förfesten. Tog tid innan alla kom men typ halv 8 var alla på plats. Vi satt ute på uteplatsen och drack, pratade och lyssna på musik i sommarvärmen. Kändes som förr i tiden...
 
 
 
Vi gick ner till centrum (glada men inte fulla) för att lyssna på Rydell & Quick som skulle spela, så himla bra! Riktigt rockiga, snygga och ger verkligen fullt ös hela tiden.
 
 
Obs! Titta på trummisen här ovanför mmmm vilken sötnos ;)

Alex och jag gick även en sväng till nattklubben. Vi tog två snabba shots (välbehövliga :P ) och dansade lite, sjukt varmt och verkligen fullpackat med folk. Träffade en del människor som man bara ser på karnebåten, alltså en gång om året, kul. Klockan blev alltför fort 2 och allt stängde ner. Det blev en tripp till ett matstånd som sålde thai innan jag vandrade hem. Härligt ljust och varmt ute. Kändes väldigt vemodigt att det var slut redan, gick alldeles för fort....men kul var det!
Karnebåtfestival, Rydell & Quick, karnevalståg,
 
Så var det dags för onsdag igen och denna vecka är jag med på Karins Gröna Onsdag. Har regnat mycket den här veckan, särkskilt i måndags. För att pigga upp mig målade jag naglarna i denna underbara aqua-gröna färg. Det är gel-lack från Isadora. Blir verkligen glad av att titta på tassarna :D
 
 
 
 
 I verkligheten ser naglarna lite mer gröna ut men det är en riktig härlig färg. Tyckte den rosa accentnageln gjorde dem ännu finare :D
 
Hoppas ni har en bra onsdag och titta in till Karin för fler fina gröna manikyrer.
Nu ska jag med mamma och Conny för att äta middag. godkväll :D
 
 
 
Isadora - Ocean Drive, Isadora - Pink Bomb, Isadora gellack, grön onsdag,
Den här dagen har varit såååå seg. Kände att jag behövde komma ut (blir deppig av att bara sitta hemma och glo...) och se lite folk så tänkte åka till centrum för lite lunch. Men självklart regnade det ute, inte så lite heller. Efter ett tag blev det ett uppehåll så jag gjorde mig i ordning men så började det igen. Satt och väntade typ en halvtimme men det verkade inte gå över så övergav mina planer, bytte om till myskläder och gjorde en tonfisksallad istället. Blev att titta på tv och läsa sen istället men kände rastlösheten (och suget efter socker) så tog fram gåbandet och motionerade lite också. Att jag skulle äta godis kunde jag inte bota men kunde ju åtminstone göra åt några kalorier :P
 
Helgen var dock inte seg. Lördagen spenderades ihop med pappa, Kerstin och lillebror Jens i Linköping på IKEA och Biltema. Sedan blev det en sväng till Norrköping för kinamat med lillebror Filip med familj. Det var lille Brors första riktiga restaurangbesök (för McDonalds gills inte). Han skötte sig superbt självklart :D
 
Fick min födelsedagspresent av pappa, skulle varit en byrå från IKEA men blev en bokhylla istället (byråarna var för breda för att det skulle se bra ut i badrummet). Blev en sån öppen hylla med 8 fack, köpte två lådor till att ha längst ner och så fyra luckor att ha på mitten. Mycket nöjd! Tyvärr får jag inte till någon bra bild för min gamla byrå står kvar och väntar på hämtning, men det kommer.
 
Nu blir det nog en tur till på bandet och sedan är det tv:n som gäller för ikväll är det komedikväll på femman. Det blir Hart Of Dixie, Big Bang Theory, Mixology och så Super Fun Night, yeah!
 
Ha en bra kväll!
Big Bang Theory, Hart Of Dixie, Mixology, Super Fun Night, kanal 5, regnigt,