Har köpt mitt första Essie-lack. Hört mycket bra saker om märket så ville prova. Inte första gången jag tittat på dem men har inte kunnat välja färg förut, finns ju hur många som helst. Till sist föll beslutet på "turquoise & caicos" :-)
 
Målade naglarna i söndags. Fick måla tre lager och ändå kan man se lite fläckar. Redan på måndagen hade det chippat lite så jag fick fylla i. Som ni ser på bilderna har det även blivit en liten vit rand på tipparna även det första dagen. Inte så bra som jag har hört alltså. Men är kanske samma sak som med OPI. Vissa av dem sitter jättebra och täcker kanon medan andra kräver många lager och sitter dåligt. Tänker att för dem pengarna skulle man vilja ha lite mer trygghet i kvaliteten.
 
Men här är det iaf och jag gillar färgen. Är ganska låg för tillfället så känns bra att ha ett vårigt och färgsprakande lack på tassarna som gör en lite glad :-) Så detta är mitt bidrag till Karins Gröna Onsdag. Titta in där för att se en massa fina gröna lack.
 
    
 
 
 
Essie, Turquoise & Caicos, grön onsdag,

 
ljust i lägenheten
mörkt i hjärnan
ljust utomhus
mörkt i hjärtat
solen skiner glatt
mörkret sväljer min själ
sol!
skin på mig!
 

 
önskar jag kunde glömma
att jag kunde förlåta
att ärren i min själ inte fanns
tar ett andetag och rensar lungorna
hoppas kunna rensa mitt inre
hoppets lilla flamma svajar
tar ett djupt andetag
och flamman slocknar...
 

 
Den här veckan har jag varit väldigt social och hyfsat lycklig (läskig känsla ;-P).
Måndag - till stan, bjöd lillebror på thaibuffé på födelsedagen, fikade och kollade synen.
Tisdag - promenad och lunch m Alex och Vilgot.
Onsdag - handlade till mormor & morfar, fikade m Alex och Lina och så blev det en tur till Ystra Nystan för lite garnshopping.
Torsdag - lunch, handel och kort promenad med Linda.
Fredag - åkte till stan för att hämta mina nya glasögon, blev lite shopping också.
 
Här kommer veckan enligt fb:
  • "lunch m Filip, kaffe & prat m Gunila o semla & zombies m Filip, mycket trevlig dag!!!! m nåt känns fel, har bara m mig ett nagellack hem fast har 2500:- mindre i plånboken :O"
  • "när man måste googla på hur man maskar av, då vet man att det är längesen man stickade :-P godnatt"
  • "promenad o lunch m Alex & Vilgot för o fira 3-månaders-dagen & Alexandra-dagen <3"
  • "startat musiken o nu ska ja ta itu m diskberget innan det blir stekta rispuffar m wasabi o soja. bara för att jag kan så har ja öppnat en cider, skål!"
  • "gråmulen dag... handlade till mormor & morfar o gick dit för en pratstund. sen blev det fika m alex & lina samt ett besök hos "ystra nystan" :-) till middag testade jag quorn för första gången, ok smak m märklig konsistens. gjorde färsgryta m krossade tomater, lök, vitlök, morötter o selleri. hoppas på bättre väder imorgon o bättre mat"
  • "efter lunch o promenad m Linda ligger nu Baloo o ja i soffan :-)"
  • "Baloo o jag lyxar till det med te o semla :-)"
  • "- Och så kom han till lilla Sverige, för att bedriva bordeller för norditalienska maffian? - I stället blev han uppäten av järvar. Det kan man kalla en alternativ karriärväg." Tycker Arne Dahl är lite trögläst men han är rolig emellanåt"
  • "är i stan idag igen. ojoj stackars plånbok, den här veckan har varit tuff :-P"
  • "nån som är bra på windows8? helt plötsligt är min vanliga internet-ikon borta o att surfa m appen ser annorlunda ut, missnöjd...inte ens rödvin hjälper :-P"
  • "botar lite fredagsångest m twilight, rödvin o stickning :-D"
  • "-nåt är fel!! hon brukar aldrig sitta här! hur ska ja nu komma åt hennes mat?!? (tänkte Baloo upprört när ja för första gången på månader sitter vid köksbordet o äter middag)"
  • "som motvikt till alla sportkommentarer säger jag att nu ska jag lägga mig på soffan o läsa :-P"
  • "kämpar på m förnekelsen genom ytterligare en twilightfilm o godis, lalalala bingo bingo!!"
 
Så det var min vecka. Spännande läsning va :-P 
Nu ska jag fortsätta leva i förnekelse (men i verkligheten är det bara timmar kvar av veckans frihet...suck...7veckor sen är det påsklov :D ).
Förr stickade, virkade och broderade jag en massa. Sen började jag göra fönsterdekorationer med ståltråd och pärlor. Har även gjort smycken med pärlor. Ritat och målat har jag gjort under största delen av mitt liv. Med andra ord, jag har alltid varit ganska kreativ, sen kan jag tyvärr inte påstå att jag är så bra på det men jag gör det iaf :D
 
Fast dem sista åren har det blivit väldigt lite kreativitet. Det mesta jag gjort har varit att måla naglarna, liksom inte orkat med mer... Men nu har jag börjat sticka igen. Den här veckan blev äntligen min wrap-around-halsduk klar. Pyntade dem med några virkade blommor. Tyckte den blev helt okej. Skön är den iaf. Alex beställde en så den har jag påbörjat nu.
 

Stickad med ett grovt melerat garn, gammalt så har inget namn tyvärr, och så 6,5mm rundstickor. Gjorde den rutig (10maskor breda och 12varv höga rutor, varannan ruta avig och varannan räta).
 
 
 
Beskrivningen till dessa söta små blommor har jag hittat www.bautawitch.se Är egentligen en beskrivning till mormorsrutor. Jag gjorde några färre kronblad, istället för 12 har jag 6, 7 och 8 stycken. Tyckte det räckte. Kan rekommendera sidan, finns mycket roligt där!
bautawitch.se, sticka, virka,
Igår den 17 februari hade Alexandra och Sandra namnsdag och det var min lillebrors födelsedag! När jag var 7 år fick jag alltså en lillebror i namnsdagspresent! Snacka om att jag blev överlycklig :-)
 
Igår åkte jag alltså till stan för att bjuda lillebror på lunch, thaibuffé mums. Därefter gick vi till hans nya gym och tittade hur det såg ut, kommer bli mycket fint när det är klart. Sedan gick jag en sväng på stan, träffade min gamla tupperware-gruppledare för en kopp kaffe och så gick jag hem till lillebror för te och semla. Var en mycket trevlig dag!!
 
Blev dock inte mycket shoppat, ett nagellack till mig själv och så beställde jag ett par nya glasögon. Köpte ju nya i höstas men har känt att dem inte har stämt. Optikern bytte glasen en gång men de har ändå inte funkat så nu beställde jag tid i stan för en synundersökning och den optikern förstod varför jag haft ont i huvudet för hon tyckte jag skulle ha andra glas. Så nu blir det ett par lila plastbågar. Vet inte riktigt men det blir säkert bra.
 
Enda jobbiga med gårdagen var att jag redan på morgonen fick ont i huvudet. Kände det redan när jag vaknade men så efter duschen började det flimra framför ögonen och värken tilltog. Tog en och flimret gick över, har ju ofta ont i huvudet så tänkte inte mer på det. Men när jag sedan satt på bussen blev värken värre, visste inte var jag skulle ta vägen. Blev dessutom illamående, matt och kallsvettig. Var riktigt risig. Tänkte att tabletten snart skulle kicka in men icke. När jag väl kom till stan blev det till att stappla in på ett apotek och köpa snabbverkande värktabletter och så in på kiosken för att köpa en cola. Satt på en bänk ett tag innan jag orkade röra mig. Första timmen i stan var ganska misslyckad, stapplade runt och inget blev handlat. Men när det väl blev dags för lunch så hade tabletten gjort sitt, även om den inte försvann så blev värken bättre. Fast det var läskigt....usch...kanske skulle söka läkare? Hmmm.....
 
Så var min namnsdag och Filips födelsedag avklarad. Hyfsad dag! Såhär dagen efter namnsdagen har Alex och jag firat den samt Vilgots 3-månaders-dag med lunch i viken, en promenad och en glass. Mycket trevligt!
 
Hoppas ni har en bra vecka! Gudarna ska veta att jag har det, nästan så jag är lite lycklig (läskigt) ;-)
Bästa helgerna är dem innan lov, när man vet att måndagen kommer och man inte behöver sätta klockan på halv sex. Och denna helg har jag verkligen njutit, var trött och lite låg under veckan så välbehövligt.
 
I fredags var jag kvar på jobbet till kl.16, trots att jag slutar kl.13. Handlade lite och så blev det soffan med katten ett tag. Igår lördag sov jag väldigt länge (idag med :P ) sen ringde jag till mormor och morfar för att se om de behövde ha något hemhandlat (resten av släkten är utomlands och morfar kör inte bil längre...). Dock borde jag tittat ut genom fönstret först för det regnade ganska rejält. Menmen bara ta på sig regnkläder och knalla iväg. Handlade och så gick jag hem till dem för lite fika och prat. Hade dock tur så det var uppehåll när jag skulle gå hem =)
 
Hände inte så mycket mer under dagen, läste, satt vid datorn och såg på tv. Very exciting ;-) Sent på kvällen gjorde jag dock något jag inte gjort på typ fem år. Jag plockade fram mitt gamla skissblock med pennor. Kluddrade bara lite men det var roligt. Fick väldigt ont i min hand dock vilket jag fortfarande har efter ritandet, men kul var det!
 
Varit en riktigt bra mathelg =) I fredags åt jag vegetarisk pasta (selleri, zucchini, vitlök, ruccola,
körsbärstomater och vitlöksost). Till hade jag vitlöksbröd vilket är såå gott ihop med rödvin!
Igår åt jag hamburgare med ruccolatopping, sötpotatispommes,
fräst zucchini och kall sås med oliver och smågurkor.
 
Lyxade dessutom till dagens frukost, blev våfflor med sharon, solrosfrön, honung och kanel (sen en liten till efterrätt med chokladsås på hihi). Har sagt det förut och säger det igen, himla tur att man kan laga god mat, vore bra himla tråkigt annars!
 
Idag har det hittills inte hänt något förutom att jag tittat på tv. Måste ta tag i disken! Borde dessutom ta ut lite saker till grovsoporna som ska tömmas imorgon. Hmmm njäe tar lite tv till först ;-)
Hamburgare sötpotatispommes, Vegetarisk pasta,
Idag hade Alex och jag bokat en promenaddejt så redan kvart i tre gick jag från jobbet (lyxigt). Innan klockan var halv 6 hade vi gått en 45min promenad, handlat, jag hade ätit en köpesallad och hunnit sätta mig i fåtöljen med katten. Ojoj, vad ska man göra med all denna extra fritid?!
 
Hehe jo man deltar självklart i Pink Thursday hos Emma =) Den här veckan var det tema hjärtan hos Emma. Jag hade tänkt göra något extra men orkade inte utan det blev en liten sten på ringfingret i form av ett hjärta. Hoppas det blir godkänt :P Lacket är från Depends vår kollektion 2013 nr.346. Vet inte vad man ska kalla den, barbierosa typ. Det här är två lager, tyckte det var lite tjockt så hade i några droppar thinner.
 
 
Hämtade ut ett paket idag, från Edgy Polish yeah!
 
 
Fin prickig påse! Och där i låg ett lack från Bootie Babe och ett från Smitten Polish, så fick jag två klistermärken och en liten kola (mycket god, tack Katarina).
 
Jaha det var torsdagen den 13 februari, bara en dag ifrån sportlov :-D
Hoppas ni haft en bra vecka. kram
 
Bootie Babe, Depend 346, Edgy Polish, Pink Thursday, Smitten Polish,
Vet inte varför men det här har inte varit någon bra kväll, känts tungt... Kom lite som en chock eftersom det har varit ganska bra senaste tiden. Men ikväll nej usch. Har försökt hålla mig sysselsatt för att inte sjunka så djupt, tänk vad lite chips och cola kan göra i kombination med att måla naglarna. Har dessutom äntligen bestämt mig för vilka lack jag vill köpa från Edgy Polish så den beställningen skickade jag iväg. Läget kändes lite piggare efter det :-D
 
Nähä, bara att acceptera, dags att sova för att orka jobba imorgon. Känns konstigt efter att ha varit hemma sjuk i tre dagar. Ingen som vill ha en hemmafru? Jag ställer upp! Är bra på att laga mat, okej på att baka men suger på att städa...
 
godnatt
Edgy Polish,
 
Vem älskar inte ett läckert glitterlack? Ljuset reflekteras så fint och det sprakar om naglarna. Problemet är ju dock att få bort det, det är verkligen en hemsk uppgift. Många använder sig av foliemetoden (en bomullstuss med remover på varje nagel och så folie runt det, sedan får det sitta 5-10min innan man drar bort det, förhoppningsvis följer allt glitter med). Jag har testat men tyckte det var ganska tidsödande och irriterande, men gnugga bort ett glitterlack är ju omöjligt.
 
Så hörde jag talas om Peel Off Base från Isadora. Man målar det på nageln. Låter det torka ca.5min och så målar man på valfritt nagellack. När man sedan vill ta bort lacket så pillar man lite i ena hörnet av nageln och drar bort lacket som en plastfilm.
 
 -
 
Sen är det ju dock frågan om hur bra lacket sitter. Första gången jag testade satt det bara i någon timma, lacket klarar inte av om man äter hummer ;-) Nu har jag testat det igen, ett lager Peel Off och ett lager glitterlack. Efter tolv timmar (vanlig dag hemma, mest vilat, lagat middag) hade det lossnat två bitar stora som toppen på en tändsticka. Satt bättre än jag trodde. Lacket satt bra efter natten också däremot så klarade det inte av att tvätta håret, men det känns förståeligt.
 
Kontentan av det hela nu då...ja, måla underlacket och du slipper gnugga livet ur dig för att få bort glittret. Så nu kan vi alltså låta våra naglar glittra fint för några timmar, wohoo :-D
 
Isadora, Peel Off Base,
Så var det onsdag igen. Förra veckan gick verkligen sjukt fort. Den här veckan, njäe inte samma tempo. Blev genomförkyld igår med rejält ont i halsen, huvudvärk och igår kväll täpptes näsan igen fullständigt. Har ingen feber men känns som det, sådär varm i huvudet och matt som man brukar bli. Men hör och häpna, jag är hemma idag trots att jag inte har feber! Ja, jag chockade mig själv faktiskt :P Tänker att om det är jobbigt att gå runt ett varv i lägenheten så orkar jag inte jobba.
 
Vad har vi då gjort idag katten och jag? Inte mycket, eller knappt något. Vi låg i sängen till klockan elva och sedan har vi suttit i soffan, eller ja han har legat och sovit medan jag har lekt med datorn och tittat på tv. Blev lite lycklig när jag tittade in på Karins Vacker och Underbar och upptäckte att det är Grön Onsdag! Enda som piggat upp mig idag :D
 
Lacket jag visar är ett Isadora - In The Army som jag hittade i en realåda (finns sällan fina lack där så blev jättenöjd). På ringfingret har jag Maisie Shine - Golden Goose
.
 
Har jag inte världens gulligaste bokmärke? Fick denna mjuka vovve i julklapp, nöjd! Boken är "De utvalda - Tankeläsaren" av Kristin Cashore, första i en fantasytriologi. En ungdomsbok som handlar om personer födda med olika gåvor, särlingar. Huvudpersonen Kasta upptäckte att hon hade stridens gåva när hon som åttaåring råkade döda en man. Detta gör henne till ett livsfarligt vapen som kungen utnyttjar till fullo. Men så förändras hennes liv när hon för första gången träffar Po.
 
Har läst nästan halva, gillar den. Förstår att den ofta är utlånad på skolbiblioteket.  Och med tanke på det så ska jag fortsätta läsa. Ha det så bra!
 
 
De utvalda - tankeläsaren, Isadora - in the army, Kristin Cashore, Maisie Shine - Golden goose,

svårt att tro
svårt att acceptera
kan det verkligen stämma?
omtanke ja
men kärlek nej
älskar du mig verkligen?
törs inte tro
törs inte lita
jag förtjänar men vågar inte lita på
att någon som du kan älska någon som mig
snälla
älska mig
så som jag är...