Har i tre dagar haft rejält ont i ryggen samt halsen. Har mest varit hemma och inte gjort någonting alls. Idag, fjärde dagen, märkte jag nöjt att det halsonda var borta när jag vaknade bara för att vara helt igentäppt i näsan istället. Typiskt mig. Usch vad grinig jag varit idag! Inte nog med det utan sen kapade en sommarjobbare med grästrimmer ner min växt som äntligen börjat slingra sig uppåt ställningen på uteplatsen (innanför staketet). Dessutom är det här andra inlägget jag skriver idag, förra försvann pga av en ko på blogg.se! Har aldrig varit jätteförtjust i kor och inte blev det bättre nu. XD
 
Idag har jag varit väldigt rastlös. Finns ju en gräns för hur mycket man orkar läsa liksom. Så nu på eftermiddagen har jag sysselsatt mig med lite manikyr istället. Oljat och smörjt in mina naglar och händer för att sedan tampas med bekymret, vad ska jag måla dem med :P Blev en lite annorlunda manikyr men jag blev nöjd. Slänger in ett kort på den samt den jag bar för två veckor sedan.
 
Önskar er en trevlig helg!
 
       
          Marzipan & South Beach från Isadora. två naglar med matt lack över medan
          de andra fick Confetti Kisses från H&M.
 
                  '
                 Ett lila Dependlack o så OPI:s The Sparkle That Never Sleeps.
Idag började officiellt min semester, mitt sommarlov. Och gudarna ska veta att det har jag firat in under helgen med fest och idag med att slappa. Slappat rejält! Jag gick inte upp ordentligt, klädde om från pyjamas till kläder, förrän halv 4 :-O Aldrig hänt förut men OMG vad skönt det var!
 
Vaknade strax före 11 men ville inte gå upp. Tog min bok "Marshmallows till frukost" av Dorothy Koomson och läste lite. Gav katten mat och gjorde frukost (smörgås och jordgubbar med mjölk, mums) till mig runt halv 1, men gick tillbaka till sängen. Läste och läste. Kollade mobilen och spelade ett spel, sen fortsatte jag att läsa. Boken var sååå bra och sängen var himla skön. 250 sidor senare gick jag upp.
 
"Godnatt, finaste" var första boken jag läste av Koomson och den kom hem av misstag då jag glömt avbeställa ett bokpaket. Men direkt när jag läst första sidan insåg jag att det var en bra bok som kom till mig av en anledning. Koomson skriver väldigt engagerande, typ som att hon har ett legoslott från början men när hon sedan skriver sin bok bryter hon sönder det och petar in de olika legobitarna på olika ställen så att man som läsare inte har, eller kan gissa sig till, hela historien förrän sista ordet är läst. Helt underbart!
 
"Marshmallows till frukost" handlar om Kendra som precis återvänt till Storbritannien efter att ha arbetat i Australien. Från första ordet vet man att hon lämnar något bakom sig och att hon har tungt bagage med sig. Hon kommer att hyra en våning av en man, Kyle, och hans barn, Jaxon och Summer. Mycket snart i boken 'tvingas' Kendra att engagera sig i familjens öde, som är betydligt mer komplicerat än det först verkar...
 
Detta är romaner som har allt. spänning, kärlek, sorg, humor, vänskap, desperation, öden....böckerna berör.
 
Det är alltid med sorg i hjärtat som jag läser ut en bra bok, man vill veta vad som händer, men vill samtidigt inte bli av med sina nya vänner. Jaja, jag är lite knäpp ;P Har i alla fall påbörjat en ny bok nämligen "Horn" av Joe Hill, han skriver läskiga thrillers så det blir verkligen en variation från förra boken.
 
Hoppas ni har det bra där ute i det härliga sommarvädret (regnat från och till i ett dygn nu...)
kram
Kommit och gått som en vind har den gjort. Alltid så mycket styr och planering inför den men sen försvinner dagen snabbt. Som vanligt var närmsta släkten hos mamma och firade.
 
Först åt vi sill och potatis, i år gjorde jag krämig ört- o vitlökssill som blev mycket lyckad (creme fraiche, sill, vitlöksklyfta, fransk dragon, dill, persilja, svartpeppar). Till fika hade mamma gjort en sockerkaka som jag toppade med limekräm (kokade en kräm på ägg, socker och lime, sen när den var kall blandade man den med vispgrädde) och en massa jordgubbar. Jag är inte så förtjust i grädde men med limekrämen i blev den riktig mumsig faktiskt.
 
På kvällen åt vi grillat kött, potatissallad, kokta morötter i vinägrett samt två såsen, en jordgubbssalsa (mango, jordgubbar, rödlök, chili mm) och en kall bbq (ketchup, hp sås mm). Fick inspiration till köttet ur förra buffé-tidningen. Tog högrev som jag kokade i buljong, lök, vin och vitlök i 2h. Dagen efter skar jag det i bitar och penslade med sås (ketchup, hp, soya, honung, balsamicovinäger) och grillade det snabbt innan vi åt. Allt som allt tog det typ 6h och göra allt kött (hade mycket så kokade i omgångar) men det blev väldigt mört och gott så var värt tiden, mums =)
 
                     
Nu är det dags för mig att äta och duscha för ikväll är det fest som gäller!
:-D
I fredags hade jag sån tur att E bjöd mig på mat i viken. Trevligt! På lördagen tog jag bussen till stan och shoppade loss, strumpbyxor, vit kort kjol, vitt spetslinne, korta byxor, tunn tröja, tunn mönstrad topp, nagellack samt en iskross. Jag är nöjd =)

Efter det blev det restaurangbesök för att fira lillebror som idag fyller 25år. Det var mamma+man, min bror, hans kompis, hans mamma+pojkvän. God mat, kycklingburgare med cole slaw och mangodressing samt ljuvlig chokladkaka med chokladsås, avslutades med en pratstund i hans lägenhet. Av oss fick han en ny väckarklocka och pengar.

Kvällen spenderade jag med grannen. Helt plötsligt satt vi på berget med väldigt fin utsikt och drack vin. Lika plötsligt bestämde vi oss för att gå ut och dansa. Vi hade jätteroligt!

Barnen har nu gått på sommarlov och jag har bara några dagar kvar att jobba. Det samt en bra helg är bra saker, men ändå...låg...

.....jaja....godnatt......
Igår hade vi vår efterlängtade skolavslutning. Det är alltid lite dubbelt med avslutningar, dem är fina och det är skönt att sluta samtidigt som det är ett avslut, efter 2år kommer jag inte ha denna klass mer...

Var dock duktig, det blev ingen fulgråt i kyrkan i alla fall. Men det blev lite översvämningar ibland, t.ex. när några av mina elever spelar instrument och uppträdde, när en elev sjöng, vid stipendieutdelningen samt när jag skulle dela ut rosor till alla. Ojoj :'(

Ikväll blev jag bjuden på mat i viken av mamma2, trevligt! Men nu är det sovdags för imorgon 10.40 åker jag till stan för lite shopping (förhoppningsvis) och sedan mat för att fira lillebrors födelsedag.
kram o natti natti
 


dessa örhängen fick jag av klassen :)


skolavslutnings-manikyren =)

Imorgon börjar sista veckan med min klass. De går ju i 6an och efter sommarlovet börjar de på högstadiet. Känns konstigt, skönt, roligt, spännande, sorgligt...allt på en gång. Vi har gått igenom mycket tillsammans de här två åren och det är första klassen jag haft så länge. På torsdag är det skolavslutning och jag kommer antagligen gråta som en bebis, känslig som jag är. Men, det bjuder jag på! Redan planerat för en stor väska med massa näsdukar, skippa mascaran och ta på solglasögon :-D

Imorgon ska barnen uppträda med dans och sångnummer de tränat på under sista veckorna. Sedan ska de få en överraskning (de får inte veta något förrän när vi går). De har varit väldigt bra sexor, tagit ansvar för de yngre barnen, varit föredömen och gjort sitt bästa. Därför ska de bli bjudna på fika i centrum imorgon. Ska bli roligt att se deras ansikten, tänkte lura dem och säga att vi ska gå på vandring och sedan gå till fiket istället :P

Håller tummarna för att vi får en bra vecka med sol och glädje!
xoxo
Jag har gjort det! Jag har gått i mål i tappa-tävlingen. Tog 40dagar istället för 60 och när jag gick i mål hade jag ett stegsnitt på runt 15300, helt klart nöjd :-D Varje dag låg jag på över 10000steg och förra veckan var jag inte ens under 15000 någon gång och hade dessutom två dagar på över 20000. Tävlingen har helt klart framkallat en ådra av tävlingsinstinkt hos mig som jag inte trodde jag hade. Antagligen för att jag hela tiden legat väldigt nära två kollegor men inte kommit om. Fast nu när jag gick i mål så gick jag om dem för mitt snitt var lite bättre. Jippi!!! Lite extra nöjd :-D Fortsätter lägga in steg tills tävlingen är slut för alla. Funderar dock redan på hur jag ska kunna toppa denna insats nästa år :O

Övrigt...varit himla kallt sista tiden. Regnar och blåst ganska mycket. Igår på nationaldagen var det dock skönt. Vi var ute i parken och tittade på musik o dansskolan, cirkusprinsessa, landshövdingen, Titanix och Magnus Carlsson (från Barbados), lite coolt.

Så en liten kvällsgåta: Denna vecka har två fredagar, en lördag och två söndagar. Hur? Lös den ni ;P

godnatt

Idag har vi haft idrottsdag, gick jättebra trots att det regnat, varit endast 6grader varmt och blåst. Inte nice. Efter jobbet blev det en tripp till växthusen där jag köpte lite nya blommor till min uteplats.

Halv sju var det dags för middag, vi hade bestämt att vi, släkt, skulle äta ute. Vi blev 7pers. Var gott, men var så trött att det var svårt att hålla sig vaken när man blivit mätt i magen. Väl hemma igen blev det en tupplur i soffan. Kände dock att jag inte ville gå och lägga mig dirket efter det så nu har jag öppnat en burk cherry coke, vilket var fantastiskt gott!

På eftermiddan fixade jag lite mönster uppepå mitt nagellack. Tycker det blev hyfsat iaf. Ser lite japanskt ut, tänkte lite på japanska körsbärsblommor. =)

                      

Ger nog upp nu. Dags att sova. Ögonlocken är väldigt tung känner jag ;P
Ha det så bra därute, önskar er en riktigt trevlig helg!
kram och godnatt!