Arbetssituation...

0kommentarer

Ikväll har jag varit på fackligt möte. Det var Kommunal och Lärarförbundet tillsammans med kommunchefen och en politiker som höll i mötet med titeln Attraktiv Arbetsgivare (lite naiv och patetisk rubrik då de försämrat massor sista åren). Vi var ganska många där, typ ett tjugotal samt flera fackliga ombud. Intressant kväll.
 
De huvudfrågor som togs upp var: 
- Vad gör kommunen till en attraktiv arbetsgivare.
- Lätt och klämhelger (tagits bort helt förutom på kommunhuset).
- Friskvården (tagit bort valet mellan timme och peng)
- Arbetskläder, ingen likhet i kommunen.
- Personalvård, dåligt med tilliten till arbetsgivarna.
 
Blev mycket diskussion runt friskvården samt lätt och kläm. Och det är klart att ta bort något som fungerar i verksamheten, hos de flesta iaf, gör ju inte kommunen till en attraktiv arbetsgivare. Man undrar ju också hur besluten kom till, om cheferna som påstås vara delaktiga verkligen har delger sanningen. 
 
Fick dessutom veta att några saker vi tagit upp med facket men inte fått hjälp med nu kanske är på gång. Jag pratade nämligen med ett annat ombud i annat fack och hon tog upp det med mitt fack. Men nu händer det nåt, de hade varit tydliga och gått hårt mot sektorschefen. Hoppas nåt händer...
 
Intressant kväll var det iaf men nu är det dags att sova.
Önskar er en bra och snabb fredag och sedan en lång och härlig helg!
 
Blev också mycket diskussion kring tilliten till arbetsgivarna, både de nära och de längre bort. T.ex. vi besvarar enkäter men får sällan någon respons på svaren, eller vi lyfter frågor hundra gånger men får inte ens respons på om de nått ledningen eller stoppats på vägen. Att bara få respons och återkoppling gör att man kan acceptera att beslutet inte blir som man vill, man har ju iaf fått vara med och säga något. Viktigt att bli lyssnad på.
#skolanförst, Fackligt, lärare, lärarförbundet,

Kommentera

Publiceras ej